Julkaistu 

Polvijärveläisvahvistus kesäksi - Kirjoittamisesta innostunut sotkumalaisvalokuvaaja Emmi Simonen aloitti kesätoimittajana

Tällainenkin tyyppi kuljeskelee sitten kesän ympäri Outokumpua ja Polvijärveä ihmisiä jututtamassa ja kuvaamassa. Pasi Huttunen Tällainenkin tyyppi kuljeskelee sitten kesän ympäri Outokumpua ja Polvijärveä ihmisiä jututtamassa ja kuvaamassa.

Outokummun Seudun riveihin saatiin polvijärveläisvahvistus kun sotkumalainen Emmi Simonen aloitti kesätoimittajana maanantaina.

Aivan vieras tyyppi ei ole kyseessä outokumpulaisillekaan, sillä Simonen valmistui hiljattain valokuvaajaksi Outokummusta ja jatkoi suoraan myös valokuvaajan ammattitutkintoa suorittamaan.

Aiemmalta työuralta löytyy myös kaupan alan töitä ennen kuin media-ala vei mennessään. Paikallislehdistäkin hänellä on jo kokemusta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Koulun Whatsapp-ryhmään tuli joskus, että Pielisjokiseutu kaipaa avustajia. Ei minulla juuri kokemusta siinä vaiheessa ollut, mutta kirjoittaminen kiinnostelee ja tykkään tarinoida. Kävin siellä juttelemassa ja päädyin avustamaan.

Sotkumaan muuton myötä tekijä sitten napattiin naapurilehdeltä Outokummun Seutuun. Hetken Simonen ehti toimia avustajana ennen työsuhteeseen tulemista ja kouluyhteistyön kautta hän pääsi tekemään myös teemakansia lehteen. Ensipuraisu kesätoimittajana on Simosen mukaan ollut miellyttävä.

–  Pääsee tapaamaan ihmisiä ja jokainen päivä on erilainen. Ja tässä on aika vapaa työskentelytapa, eikä tarvitse olla toimistolla koko ajan. Ja on mukavaa, että valokuvaaminen on osa tätä, hän kertoo.

Maaseudun rauhaan

Kamera kulkee vapaa-ajallakin mukana Sotkuman metsissä ja rannoilla, jossa kelpaa hengitellä. Lempivärikin on vihreä.

– Sotkumassa on tosi kaunis luonto ja järvikin lähellä. Tykkään liikkua koiran kanssa ja koira joutuu usein malliksi.

Simonen on alkujaan joensuulainen, mutta kävi kierroksen Tampereen kautta ennen paluuta itään ja hyvän talon löytymistä Sotkumasta.

– Halusin maaseudun rauhaan ja sieltä löytyi sopiva talo sopivan matkan päässä Joensuusta.

Kommentoi

Hae sivuilta