Julkaistu    |  Päivitetty 
Esa Nevalainen

Kari Kauppinen Outokummun Seudun päätoimittajaksi: "Paikallislehti on merkityksellisin media jokapäiväisessä arjessa"

Kari Kauppinen aloittaa päätoimittajana Outokummun Seudussa heinäkuun alusta. Kari Kauppinen Kari Kauppinen aloittaa päätoimittajana Outokummun Seudussa heinäkuun alusta.

Outokummun Seudun uudeksi päätoimittajaksi on valittu Kari Kauppinen (56). Laajan toimittajakokemuksen omaava alan konkari siirtyy Outokumpuun Ylitorniolta Meän Tornionlaakso -lehden vt. päätoimittajan paikalta.

Journalistista työtä Kauppinen on tehnyt 33 vuotta sisältäen päätoimittajakokemusta paikallislehdistä ja kaupunkilehdestä. Lisäksi hän on toiminut tuottajana kaupunkilehdessä, uutis- ja urheilutoimittajana paikallisissa ja valtakunnallisissa sanomalehdissä sekä paikallislehdissä sekä opettanut journalistiikkaa.

- Paikallislehti on merkityksellisin media jokapäiväisessä arjessa, Kauppinen näkee tavoitteen tulevassa työssään.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Hän pitää itsestäänselvyytenä sitä, että paikallislehteä tehdään journalistisin perustein, mutta lehti on silti vahvasti oman alueensa asialla.

- Paikallislehden merkitys ja tarkoitus on kertoa päivittäin uutiset sekä samalla tallentaa alueensa modernia historiaa. Joskus tulevina vuosikymmeninä historiantutkijat näkevät kaikki viralliset asiakirjat kuten esimerkiksi kunnan päätökset, mutta paikallislehdestä niille löytyy taustaa. Kaikkia asioita ei mistään muualta saakaan kuin paikallislehdestä, Kauppinen pohtii.

Kauppinen aikoo myös asettua asumaan Outokumpuun, sillä hän pitää tärkeänä arjen kohtaamisia ja läsnäoloa.

- Puheessa kääntyy mä ja sä sekä miä ja siä, ehkä kohta enenevässä määrin mie ja sie, Kauppinen pohtii paluutaan Itä-Suomeen.

Mielenlaatu tuttu

Kari Kauppinen on toiminut urallaan aiemmin muun muassa Puumala-lehden päätoimittajana, mikkeliläisen Viikkoset-kaupunkilehden päätoimittajana ja Mikkelin Kaupunkilehden freelance-tuottajana. Päätoimittajakokemusta Kauppisella on yli kymmenen vuotta. 

Jyväskylässä syntyneen Kauppisen juuret ovat vahvasti Itä-Suomessa, sillä hänen isänsä juuret ovat Kontiolahden Varparannalla ja Tohmajärven Murtoilla. Kauppinen on itse asunut muun muassa 30 vuotta Mikkelissä ja Puumalassa.

- Luulen, että pohjoiskarjalainen mielenlaatu on tuttu, hän naurahtaa.

- Kummityttö asuu Joensuussa ja Pohjois-Karjala on ollut tuttu käyntikohde vuosittain, Kauppinen kertoo.

Viime aikoina uutisia hallinnut Ukrainan sota koskettaa Kauppista omakohtaisesti, sillä hän on asunut myös Ukrainassa.

Vapaa-ajallaan tuleva päätoimittaja harrastaa muun muassa liikuntaa sekä urheilua ja viihtyy myös kulttuurin äärellä. Hän kirjoittaa harrastuksenaan ja osin ammatikseen runoja.

Kauppinen aloittaa päätoimittajana Outokummussa heinäkuun alussa. Outokummun Seudun päätoimittajuus tuli haettavaksi, kun entinen päätoimittaja Hanna-Leena Kunttu siirtyi toukokuussa Polvijärven kunnan palvelukseen.

Kommentoi

Hae sivuilta