Julkaistu 

Lukijalta: Korulauseita ja karu totuus

Demokratia, tasa-arvo, yhdessä tekeminen. Nämä on niitä sanoja joilla kovasti mainostetaan Outokumpulaista päätöksentekoa etenkin jos paikalla sattuu olemaan median edustusta. No mikäs on sitten se karu totuus ja käytäntö?

No näin tuoreimpana esimerkkinä: Viikon odottamisen jälkeen kaupunginhallituksen 6.6. olleen kokouksen pöytäkirja ilmestyi luettavaksi ja mitäs sieltä löytyykään kun katsotaan minkälaisella kokoonpanolla sitä kaupunginjohtajaa aletaan rekrytoimaan.

Tuon päätöksen mukaan oligarkia (harvainvalta) on pesiintynyt meidänkin kylän hallintoon aika vahvasti, kerran 1/3 osa valtuustoryhmistä halutaan jättää ulos tästä prosessista. Se että kaikilta valtuustoryhmiltä kysytään mitä haluisitte hakemuksen lisättävän ei tuo sitä tasa-arvoista asemaa prosessiin.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Omalla tavalla ikävää sanoa tuo asia ääneen, mutta niin paljon on palautetta tullut että tästä ei enää voi olla hiljaa. Jokuhan voisi tietysti ajatella että tuon valintaryhmän koko kasvaisi vallan suureksi jos kaikki ryhmät olisivat edustettuina tässä kaupunkimme tärkeimmässä rekrytoinnissa.
Päätöksen mukaan tuon kuuden hengen ryhmän poliittinen kokoonpano menee näin. sdp 2, kesk 2, ps 1 ja vas 1.

En tiedä teistä, mutta minä näen kyllä melkoisen helpon tavan saada molemmat puuttuvat valtuustoryhmät mukaan ilman että koko toimielimen koko kasvaisi. Siis jos halutaan että demokratia toimisi, niin kuin se on ajateltu.

Vaan mikäpäs siinä, jatketaan vaan korulauseiden toistoa, hymyillään kauniisti ja moititaan heitä jotka haluaisivat nähdä ne oikeasti käytännössä.

Jari Turpeinen
Kaupunginvaltuutettu

Kommentoi

Hae sivuilta