Julkaistu    |  Päivitetty 
Pekka Martikainen

Muutamaa vaille sadan jäsenen yhteisö cruisailee mielellään sunnuntaisin - Hot Rodders Polvijärven uusi halli valmistui etuajassa TILAAJILLE

Hot Rodders  Polvijärvi myös edistää liikennekasvatusta.  Kesäkuussa Liikennepuistossa on kesätyöntekijä, kertoo Mika Rieppo. Pekka Martikainen Hot Rodders Polvijärvi myös edistää liikennekasvatusta. Kesäkuussa Liikennepuistossa on kesätyöntekijä, kertoo Mika Rieppo.

Autoja on Polvijärvellä rassattu ja rakenneltu vuosikymmenet, mutta ajatus harrasteajoneuvokerhon perustamisesta ja rekisteröimisestä kypsyi vuonna 2017.

– Rekisteröimisessä on yllättävän paljon humppaa. Se viivästytti perustamista parilla vuodella, arvelee Hot Rodders Polvijärvi ry:n puheenjohtaja Mika Rieppo.

Kerho on kasvanut seitsemän perustajajäsenen ydinporukasta lyhyessä ajassa muutamaa vaille sadan jäsenen yhteisöksi, joka cruisailee mielellään sunnuntaisin, ja on aktiivinen osallistuja alan tapahtumissa ja sosiaalisessa mediassa. Ja jolla on jo oma kerhotalo, sekä sen pihalla liikennepuisto.

– Meitä seurataan laajalti, ulkomaita myöten, Rieppo tietää kertoa.

Autoakaan ei vaadita

Jäsenyydelle ei ole autojen merkki- tai mallirajoitteita. Mukaan pääsee, vaikkei edes omistaisi harrasteautoa. Jäseniä on lähikunnista ja kauempaakin. Jäsenasteita kerholla on kolme: kannattaja-, varsinainen ja yhteisöjäsen.

– Jäsenyys maksaa 50 euroa vuodessa ja siihen sisältyvät kerhon tiedotteet ja kaikki jäsenedut. Kannattajajäsenen maksu on pienempi, 20 euroa vuodessa, jolla saa kerhopaidan ja vähemmän jäsenetuja, Rieppo selvittää.

Esimerkkinä jäseneduista mainittakoon kerhomatkat autonäyttelyihin, mm. American Car Show´hun, joihin bussikyyti on varsinaisille jäsenille ilmainen. Heinäkuussa ollaan lähdössä autotapahtumaan Västeråsiin, Ruotsiin.

– Korona sotki toimintaa paljon. Mutta nyt joka kuukauden ensimmäinen perjantai on sellainen päivä jolloin hallilla on kerhokahvit ja varmimmin väkeä. Yleensä siinä parikymmentä henkeä, kesäaikaan enemmänkin.

Hieno kotipesä

Hot Roddersien nykyinen kotipesä on saavutus sinänsä. Sahurintien halli hankittiin pari vuotta sitten teollisuuskyläyhtiöltä osana leaderhanketta ja kunnostettiin talkoilla.

Yläkerran kerhotilojen lisäksi rakennuksessa on viisi autopaikkaa pitkäaikaisille vuokraajille ja yksi pistäytyjille.V uokratuloilla katetaan hallin hankinta- ja ylläpitokulut.

– Hankeaikaa on vuoden 2022 loppuun, mutta se valmistui etuajassa. Tilit ovat selvät ja väliaikainen rahoitus maksettu kunnalle takaisin. Jäljellä on ainoastaan yhdistyksen pankkilainan maksu, Mika Rieppo kertoo.

Yhteisöllisyyttä edistävänä toimintana hankkeeseen kuuluu lisäksi lapsille suunnattu liikennepuisto, joka avattiin Sahurintielle viime syksynä. Ajelu puistossa on ilmaista ja polkuautot sponsoriyritysten lahjoittamia.

– Kannattaa aikuistenkin kokeilla! Liikennekasvatuksen lisäksi ajatuksena on hankkia puiston kautta kerhoon uusia harrastajia. Lapset näkevät tässä noita hienoja harrasteautoja, Rieppo virnistää.

Liikennepuisto on taas talven jälkeen täydessä toiminnassa ja kehitysaskeleetkin suunniteltu.

– Tuohon tuodaan bajamaja, ja varastossa on valmiina Henry Fordin säätiön tuella hankittua puutavaraa päätyterassin tekoon.

Kuinka jatkat lauseita?

Parasta Polvijärvellä on... yhteisöllisyys.
Pahinta Polvijärvellä on... väestön ikääntyminen.
Ensimmäiseksi aamulla... kuppi teetä ja leipäpalasia!

Hae sivuilta