Julkaistu 

Pääkirjoitus: Haussa johtajaksi ukkosenjohdatin

Annu Ahosen kunnanjohtajakausi päättyy Polvijärvellä vuodenvaihteessa. Ahonen jättää myrskyssä hoidettavaksi osoittautuneen virkansa ja lähtee Kontiolahdelle elinkeinoyhtiön toimitusjohtajaksi. Jotain tilanteesta kertoo, että Ahonen ei ehtinyt pestissään saada virallista kunnanjohtajan titteliä, koska virkavaaliin liittyvä viimeinen valitus on yhä korkeimman hallinto-oikeuden tutkittavana.

Polvijärven kunta on asiassa suurin häviäjä, sillä muutos tuo aina kustannuksia ja epävarmuutta. Kuten kaikki muutkin kunnat, myös Polvijärvi, on suuren maakuntien hallintouudistuksen tuomien muutosten kynnyksellä ja näin matkalla uuteen aikaan.

Nyt kunnassa on ladattava kaikki toivo siihen, että uusi hyvä kunnanjohtaja löydetään ja vieläpä nopealla aikataululla. Riski on siinä, että riitaisana ulospäin viime vuodet näyttäytynyt kunnallispolitiikka on vienyt viestiä jo kauemmaskin. Kunnanjohtajapaikoille ei ole ollut monessa kunnassa enää tunkua, kun kiinnostus alaan on vähentynyt jo muutenkin.

Polvijärven tapauksessa kunnanjohtajaksi hakeva joutuu varmasti puntaroimaan voiko kunnallinen päätöksenteko toimia jatkossa paremmin ja yhteistyöhakuisemmin, kun viime vuosien liekit saatiin aikaan yhden viran täyttämisestä.

Ahosen seuraajalla on edessä ensimmäisenä uuden kuntaorganisaation muutos ja koko kunnan roolin muutoksen läpivienti. Sanomisen halua ja erilaisia näkemyksiä näistä riittää varmasti niin kuntalaisilla, kunnan henkilöstöllä kuin luottamushenkilöillä. Taitoa ukkosenjohdattimena toimimiseen näyttää olevan tarvetta myös uudella, tulevalla kunnanjohtajalla.

Kommentoi

Hae sivuilta