Julkaistu 

Pääkirjoitus: Tuttu viesti esille joulutapahtumista

Viikonvaihde tarjosi mittavan määrän joulukauden alkuun liittyviä tapahtumia Outokummussa ja Polvijärvellä. Joulunavaustapahtumat ja joulumyyjäiset ovat yhtäältä erinomainen kohtaamispaikka ystäville ja tuttaviksi tuleville, mutta samalla ne kantavat tuttua viestiä joulun ajalle. Paljon hyvää löytyy omalta paikkakunnalta.

Viestissä ei ole mitään uutta. Oman paikkakunnan palveluiden käyttämisestä on puhuttu monin erilaisin kampanjoin viime vuosikymmeninä. Totuus kuitenkin on, että tällä hetkellä tuolle viestille näyttää olevan entistä enemmän tarvetta. Paikkakuntien ostovoima kaipaa kipeästi piristystä tai ainakin ostovuodon hillitsemistä.

Outokummussa ja Polvijärvellä asuvien on hyvä muistaa, että palvelujen hakeminen toiselta paikkakunnalta on huomattavan paljon ikävämpää, jos se tapahtuu pakon edessä.

Ostosmatkailu on mielletty aina tapahtuvaksi pieniltä paikkakunnilta isommille. Asian ei tarvitse olla näin juurtuneeseen malliin kangistunut.

Toimisiko paikallisilla palveluyrittäjillä vaikkapa paketti, jossa asiakas tulisi mieluummin ruuhkattomien ja ystävällisten palvelujen äärelle parkkimittarilta toiselle juoksemisen sijaan? Voisivatko paikalliset yritykset saada uutta virtaa verkkokaupan mahdollisuuksista, jos kotiin toimitus hoituu lähikuntaan hymyn kera ilman kansainvälisiä jakelufirmoja? Uusiakin ajatuksia on syytä pohtia, sillä surkuttelu ei vie asioita eteenpäin.

Joulukauden avaustapahtumat olivat jälleen kerran yhdistysten ja yritysten yhdessä tekemisen voiman näyttöjä, jotka säteilivät paljon hyvää ympärilleen.

Kommentoi

Hae sivuilta