Julkaistu 

Pääkirjoitus: Paikallisten yritysten asema esille

Itsenäinen Suomi aloitti vuodenvaihteessa oman juhlavuotensa. Itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaa vietetään monin eri tapahtumin ja tavoin. Outokummussa juhlavuosi näkyy muun muassa helmikuussa järjestettävässä Decameron-tapahtumassa.

Outokummun Seutu tuo Suomen itsenäisyyden juhlavuoteen myös oman Suomi 100 -teemansa, joka julkaistaan tammikuun lopussa.

Lehti haluaa tuoda tänä vuonna entistä enemmän esille myös paikallisten yritysten tärkeyttä. Outokummun Seutu julkaisee tänä vuonna uuden Yritystä!-juttusarjan, joka nähdään lehden jokaisessa numerossa vuonna 2017.

Väistämättä lehtien ja muiden joukkoviestinten uutisoinnissa korostuvat muutokset yrityksissä. Laajennukset, uudet onnistumiset ja ikävimmillään vain henkilöstövähennykset ja sopeutukset. Uudessa juttusarjassa lehti tuo viestiä myös niistä yrityksistä, jotka ovat tehneet perinteistä työtään ilman näitä uutisia.

Juttusarja toimikoon muistuttajana siitä, että monenlaista yritystoimintaa riittää jatkossakin Outokummussa ja Polvijärvellä, vaikka näitä mielikuvia on horjutettu viime vuosina.

Paikallisen yritystoiminnan vireys on jokaisen etu. Jokainen yritys työllistää, tarjoaa palveluja ja tuo veroeuroja. Näistäkin syntyy elinvoimaa, jota toivotaan ja pyritään kehittämään jatkuvasti.

Yrityksiä lehti haluaa haastaa kertomaan onnistumisistaan. Pohjoiskarjalaista vaatimattomuutta on välillä liikaakin. Omasta onnistumisesta kertominen voi tuntua kehumiselta, jopa kateuden aiheelta. Näin ei tietenkään saa olla ja toisen onnistumisesta voi olla aidosti hyvillään. Voihan olla, että näiden onnistumisten kautta veroprosentti pienenee tai sukulainen työllistyy juuri tällaiseen yritykseen.

Kommentoi

Hae sivuilta