Julkaistu 

Pääkirjoitus: Ympäristöä nousee nyt hienosti esille

Outokummussa ja Polvijärvellä kiinnitetään parhaillaan uudella tavalla huomiota keskustojen ja keskeisten paikkojen yleisilmeeseen. Outokummussa parannetaan Alatorin kupeella vanhaa puistoa ja valmistaudutaan parantamaan Erä- ja luontokeskuksen varustuksia. Polvijärvellä liikkeellä ovat niin Vetävä Polvijärvi -hanke kuin Pro Höytiäinenkin parantamassa kylien yhteisiä alueita. Uudeksi on muuttumassa myös torin ympäristö.

On hienoa huomata, että toimeliaisuus on herännyt! Viihtyisä lähiympäristö antaa myönteistä niin paikallisille asukkaille kuin vierailijoillekin. Samalla uuden ja uusiutumisen kautta ravistellaan hartioilta mielikuvaa nukahtaneista taajamista. Hetkeksi tämä aika pääsi valloilleen niin Outokummun kuin Polvijärven keskustassa, kun kunnallispuolella kiirettä on tällä vuosikymmenellä riittänyt niin kuntaliitosten, sote-palvelujen kuin isojen rakennushankkeiden parissa.

Huolenpidon toivoisi tarttuvan myös laajemmin. Kärjistäen voi sanoa, että Suomi kasvaa kovaa vauhtia umpeen. Tämän voi nähdä helposti ajamalla valtatietä pienemmällä tieverkolla, jossa jopa liikennemerkit jäävät piennarvesakoiden sisään. Samoin monesta kylämaisemasta ei enää ole tietoakaan luonnon ottaessa valtaa. Haaste ympäristön raivaukseen voisi lähteä jopa kylätoimijoille. Lopulta pienilläkin teoilla on iso vaikutus. Pienikin muutos kertoo, että täällä eletään ja täällä tapahtuu!

Kommentoi

Hae sivuilta