Julkaistu 

Pääkirjoitus: Outokummussa halua vaikuttaa

Ensi kevään eduskuntavaalit innostavat outokumpulaisia ja tähän mennessä vaaleihin ehdolle lähdöstä on ilmoittanut neljä outokumpulaista.

Ehdokkaana ovat perussuomalaisten Sanna Antikainen, keskustan Hanna Huttunen, vasemmistoliiton Markku Tanskanen sekä sinisen tulevaisuuden Jari Turpeinen.

Joukko on kattava, sillä vuoden 2015 eduskuntavaaleissa outokumpulaisehdokkaita oli vain kolme. Toista kertaa vaaleihin lähtevät keväällä ehdokkaista Antikainen ja Huttunen.

Jo tähän mennessä mukaan lähteiden ehdokkaiden määräkin kertoo myönteistä viestiä halusta vaikuttaa. Samalla ehdokkaiden joukko tuo hyvin esille myös Outokumpua ja kaupunkia koskevia kehittämisajatuksia osana kampanjointia.

Väkilukuun suhteutettuna Outokummusta tullee olemaan ehdokkaita runsaimmin koko Savo-Karjalan vaalipiirissä.

Myönteisen vireen voi toivoa tarttuvan muutenkin. Yhteiskunnallista vaikuttamista tarvitaan joka tasolla. Outokumpulaisvaltuutettujen näkyvän osallistumisen voi ajatella oleva hyvä kannuste myös äänestäjille. Tuttujen ehdokkaiden kautta voi toivoa äänestysvilkkauden nousevan selvästi edellisistä vaaleista.

Myöteistä on myös se, että Outokummusta löytyy halua viedä eteenpäin kehittämistä valtakunnan tasolla. Tämän perusteella voi uskoa, että ehdokkaita löytyy hyvin myös mahdollisesti ensi vuonna järjestettäviin maakuntavaaleihin.

Kommentoi

Hae sivuilta