Julkaistu 

Pääkirjoitus: Edessä kisaa tarpeista ja palveluista

Outokumpuhallin pelastamiseksi on neuvoteltu ratkaisua syksyn aikana ja vahvimmaksi vaihtoehdoksi on noussut kaupungin lähtö omistajaksi jääkiekko- ja luisteluharrastuksen pelastamiseksi.

Hallin talousvaikeuksiin löytyy helposti syitä, eikä tilanne ole ennenkuulumaton, vaan 1990-luvun taitteessa suurella sydämellä ja talkootyöllä liikkeelle laitettuja jäähalleja on päätynyt kuntien omistukseen eri puolilla Suomea. Maailma on muuttunut 30 vuodessa paljon. Harrastusmahdollisuudet ovat lisääntyneet ja nuorten ikäluokat pienentyneet jo noista päivistä monilla paikkakunnilla. Näin ollen jäähalliyhtiön taloudelliseen tilanteeseen parannuksia ei ole luvassa ja väestörakenteen kehitys ei ennakoi käytön lisääntymistä tulevaisuudessa.

Palvelujen turvaamisen nimissä ratkaisu tarvitaan. Huomioitavaa on, että kaupunki on jo nyt hallin suurin osakas ja ostaa palveluja merkittävissä määrin. On silti selvää, että arvopuntariin jäähallin kanssa tulee väistämättä myös muita harrastusmahdollisuuksia. Viime aikojen kaupungin tiukentuneessa talouskeskustelussa on viitattu jopa uimahallipalveluiden kalleuteen. Vastakkainasettelua eri lajien ja harrastusmuotojen välille ei kuitenkaan kaivata. Mikäli halliyhtiön annetaan päätyä konkurssiin, pahimmillaan edessä on tie, jossa halli päätyy toisenlaiseen käyttöön tai jäähallitoiminnan uudelleen herättäminen vaatii paljon nykyistä mittavampia lisäinvestointeja.

Kommentoi

Hae sivuilta