Julkaistu 

Pääkirjoitus: Kaupungin päätettävä aikalisän määrä

Outokummun kaupunki on joutunut pattitilanteeseen entisen Kummun koulun ja sen tontin kanssa. Tontti varattiin vuosi sitten valtuuston päätöksellä Attendo Oy:lle palvelutalon rakentamista varten. Samalla kaupunki sitoi kätensä koulurakennuksen purkamisessa yhtiön suunnitelmiin. Ne aikeet eivät ole edenneet oletetussa aikataulussa. Puhutaan jo nyt kuukausien, mahdollisesti jopa vuosien viiveestä.

Yhtiön suunnalta ei ole myöskään avattu, ovatko sen suunnitelmat enää lainkaan etenemässä Outokummussa. Lainvoiman saanut sopimus antaa kuitenkin sille etuoikeuden tonttiin ilman määräaikoja.

Kaupunki aikoo nyt käydä pohtimaan sopimusta uudemman kerran. Pääkadun varressa ränsistyvä koulu ja viime viikkoina vanhustenhoidosta nousseen kohun silmään joutunut sopimuskumppani eivät voi olla vaikuttamatta.

Yhtiön viivyttelylle on syynsä. Entisen koulun tontin kehittämisestä tehtyyn sopimukseen on kirjattu tiukasti vain yksi ehto. Vuokranmaksuvelvoite tontista alkaa, kun uuden paikalle kaavaillun palvelutalon rakennuslupa on saanut lainvoiman. Ymmärrettävästi tämän jälkeen pitää tapahtua paljon ja nopeasti. Kaupungin on kilpailutettava ja hoidettava jättimäisen koulukolossin purku ja yhtiön päästävä rakentamaan. Tyhjästä, tuottamattomasta tontista yhtiö tuskin aikoo vuosia vuokraa maksaa.

Mikä on hoivayhtiöiden suhtautuminen valtakunnallisen sote-uudistuksen viimeviikkoiseen kaatumiseen ja mahdollisesti seuraavan eduskunnan uusiksi pistämiin sote-uudistuksen linjauksiin? Jatkoaikaa saatettiin viime viikolla kirjoittaa entisen Kummun koulun tontinkin osalta jopa vuosiksi eteenpäin.

Kommentoi

Hae sivuilta