Julkaistu 

Pääkirjoitus: Yhdistysten latupalvelusta hieno näyttö

Outokumpulaiset yhdistykset tempaisivat yhteistyöllä talvikaudelle uuden latukahvion Erä- ja luontokeskuksen maastoon. Palvelu löysi käyttäjäkuntansa ja jatkoajatuksia jäi kipinöimään tulevaa varten.

Palvelun ympärille syntynyt yhdistysten yhteistyö ja vastuun jakaminen ovat hienoa voimannäyttöä! Kohtuuttomia ponnistuksia ei ole vaadittu yhdeltäkään toimijalta jaettujen vuorojen myötä. Samalla yhdistykset ovat löytäneet toimintaansa uuden kanavan perinteisten rinnalle. Kahviota pitäessä on myös vaihdettu ajatuksia ja kenties keksitty jotain muutakin uutta toimintaan.

On selvää, että esimerkiksi yritystoiminnalle ei vielä nyt ole latukahviotyyppisessä toiminnassa suuria mahdollisuuksia. Silti yhdistysten työllä on luotu samalla myös pohjaa luontomatkailua hyödyntävälle yritystoiminnalle. On hyvä muistaa, että Erä- ja luontokeskuksen palveluvarustus on ollut paikoillaan jo vuosikausia. Hyödynnettävää olisi ollut näinä vuosina varmasti enemmänkin. Samoin sitä löytyy muualta Outokummusta kuin myös Polvijärveltä.

Yhdistysten kahvioyhteistyö on erinomainen näyttö siitä, että voimavarat yhdistämällä saadaan paljon näkyvää aikaan. Samalla voi heittää jatkoajatuksen siitä, mitä kaikkea muuta vapaaehtoisella toiminnalla voidaan vielä saavuttaa ja saada aikaan yhteiseksi hyväksi? Aidosta yhdessä tekemisestä löytyy lopulta se kestävin malli. Sellaista kivijalkaa ei voida tehdä pelkällä rahalla tai muita vastuutahoiksi toivomalla.

Kommentoi

Hae sivuilta