Julkaistu 

Pääkirjoitus: Poikkeustilasta on selvitty toistaiseksi

Outokummun keskustan liikennejärjestelyt ovat olleet nyt muutaman viikon uusilla urilla jättimäisen Kummunkadun remontin takia. Poikkeusolot jatkuvat pitkään ja muutoksia liikenteelle on tiedossa vielä paljon ja useampaan otteeseen.

Osalle tien käyttäjistä on edelleen epäselvää, että liikennejärjestelyt ovat muuttuneet, vaikka liikennemerkit kertovat näistä. Esimerkiksi Sepänkadun ja Kiisukadun risteyksessä osa autoilijoista ryhmittäytyy aiemman yksisuuntaisen kadun säännöin vastaantulevien kaistalle. Alatorilla osa ei huomaa entisten väistämisvelvollisuuksien olevan voimassa, vaikka Kummunkadun suunta on nyt tukittu. Kiisukadun päähän ilmestynyt STOP-merkki jää huomaamatta tai ainakin noudattamatta monelta.

Myös liikennevirtojen pakkautuminen vähemmille reiteille tuo pullonkauloja ja aiheuttaa ruuhkautumista. Tutussakin ympäristössä on nyt vain tarkkailtava liikennemerkkejä ja ymmärrettävä, että kaikki eivät silti ole muutoksia huomanneet.

Kummunkadun kohdalla on syytä muistaa, että kyse on muustakin kuin kadun korjauksesta. Muun muassa kadun alapuoliset vesihuollon rakenteet uusitaan, mikä lisää remontin kestoa. Korjaustöiden alkamista on kuitenkin odotettu jo vuosikausia, joten lopulta hetkelliset haitat on nyt vain kestettävä.

Polvijärvellä oma poikkeustila tulee heinäkuussa, jolloin tarkoituksena on tehdä katu- ja päällystystöitä lähes koko keskustan alueella Polvijärventiellä sekä sen kevyen liikenteen väylillä.

Malttia, järkeä ja joustavuutta tarvitaan! Poikkeusjärjestelyt päättyvät aikanaan ja entistä ehompaa on tarjolla. Uusi antaa aina uskoa tulevaisuuteen!

Kommentoi

Hae sivuilta