Julkaistu 

Pääkirjoitus: Niukkuuden edessä löytyi halu kehittää

Outokumpu saa entistä monipuolisemman urheilutalon heti ensi vuosikymmenen alussa. Outokummun päättäjät päätyivät laajentamaan taloa niin pääsalin kuin monitoimitilan osalta. Samalla päättäjät halusivat osoittaa, että Outokumpu katsoo edelleen tulevaisuuteen ja kehittyy palveluiltaan.

Päätös on rohkea tilanteessa, jossa kaupungin talous on selvässä alamäessä. Muutamaa viikkoa aiemmin valtuutetut kuulivat madonlukuja talousnäkymistä, mutta eivät löytäneet todellisia ratkaisuja tilanteen parantamiseksi. On selvää, että päättäjät joutuvat myös näiden ikävien asioiden eteen, vaikka urheilutalon laajennuspäätös suosionosoituksilla palkittiin.

Outokummun valtuustolla pitää olla jatkossa suoraselkäisyyttä myös muiden palvelujen kehittämiseen. Tai jos palveluista joudutaan tinkimään, niin suoraselkäisyyttä tarvitaan myös siinä. Vaikeassa taloustilanteessa kielteisetkin ratkaisut on pystyttävä perustelemaan hyvin. Jo urheilutalopäätös kärjisti kantoja ja lisäsi turhaan vastakkainasettelua, joka huokui jopa valtuuston kokouksessa.

Urheilutalon laajennuksen toteuttaminen valtuutettujenkin sanojen mukaan jonkinlaisella riskillä tarkoittaa, että riskejä aiotaan ottaa myös muussa. Jos ei, niin perustelujen on oltava selvillä kaupunkilaisille. Kaikkien kaupunkilaisten jatkuvasti käyttämiä palveluja on lopulta vähän. Päättäjien on osattava nähdä jatkossakin niistä palveluista ne, joille on hyötyä myös tulevaisuudessa mahdollisimman monelle. Kovaäänisiä vaateita kun voi tulla myös monesta muusta tärkeästä kehitystarpeesta tiukasta taloudesta huolimatta.

Kommentoi

Hae sivuilta