Julkaistu 

Pääkirjoitus: Tunnustus rohkeille ratkaisuille

Outokumpulaisen Akvila Oy:n uraauurtava työ huomioitiin viime viikolla, kun Pohjois-Karjalan ely-keskus palkitsi yhtiön muovin käyttöä vähentävien kertakäyttötuotteiden kehitystyöstä.

Yhtiö sai ympäristötyöstä tehdyn tunnustuksen ainoana yrityksenä, kun muut tämän vuoden palkittavat olivat ympäristöasioita huomioineita yhdistyksiä.

Akvilan saama tunnustus on merkittävä aikana, jolloin muovista ja kertakäyttöisyydestä on tullut lähes kirosana. Yhtiön tuotekehityksessään näyttämä esimerkki saa toimia mallina myös muille.

Ympäristötietoisuuden lisääntymisen takia vaarana oli, että koko toiminta vaikeutuu kannattamattomaksi ja vie päätökseen kenties koko yritystoiminnan. Yrityksestä löytyi osaamista sekä rohkeutta lähteä ajattelemaan ja tekemään toisin. Kehitystyötä lähdettiin tekemään etupainotteisesti ja nyt aiemmin yhtenä pienenä toimijana maailmanlaajuisessa kilpailussa ollut yritys on päässyt etulyöntiasemaan ja kärkitoimijoiden joukkoon.

Samalla yhtiö katsoo tulevaisuuteen kasvuhaluisesti. Se tarkoittaa uusia mahdollisuuksia niin yrityksen toiminnassa kuin työllistämisessä.

Outokumpulaiselle teollisuudelle Akvilan saama tunnustus on jälleen yksi muistutus onnistumisista. Niitä on teollisuuteen painottuvan paikkakunnan historia täynnä ja tulevaisuudelta on lupa odottaa niitä myös lisää.

Kommentoi

Hae sivuilta