Julkaistu 

Pääkirjoitus: Yrittäjäkunnan maine kolhuilla

Outokummun kaupunki palkittiin Vuoden yrittäjäkuntana toistamiseen vuonna 2013. Viimeisimmän palkinnon yhteydessä perusteiksi nostettiin ennen muuta kaupungin tiivis yhteistyö paikallisen yrittäjäyhdistyksen kanssa.

Tältä osin kaupungin mainetta koetellaan tällä hetkellä voimakkaasti. Pitkään odotettu pääkadun remontti näyttää maallikon silmin myöhästyvän säännönmukaisesti ja yrittäjiltä sataa kitkerää palautetta niin remonttijärjestelyistä kuin tiedottamisesta.

Huolestuttavaa on sekin, että paikalliselle yrittäjäyhdistykselle asti viesti ongelmista ei tunnu kantaneen, vaikka useampi yrittäjä on asiaa valitellut julkisuudessa.

On selvää, että pääkadun muuttuminen kesäkaudeksi jättimäiseksi rakennustyömaaksi näkyy yritysten toiminnassa. Silti vaikuttaa, ettei kaupungilla ole osattu asettua yritysten asemaan. Venyvät aikataulut tai vaikkapa yllättäen tietoon tulevat muutokset kulkujärjestelyissä ovat myrkkyä, kun palkan maksaa liikkeessä asioiva asiakas. Yritysten on ollut jopa mahdoton viestiä tietoa muutoksista asiakkailleen.

Jälkiviisaasti voikin sanoa, että Kummunkadun ja sen alapuolisen infran korjaaminen yhdessä erässä näyttää muodostuvan liian isoksi palaksi hoitaa ja urakka olisi pitänyt pieniä pienempiin kokonaisuuksiin. Väljä ja viiveillä varustettu rakentamisaikataulu olisi mahdollistanut osatoteutukset tarvittaessa. Nyt häiriö koskee koko pääkatua päästä päähän.

Samaan aikaan kaupungin tytäryhtiö sai pitkän oikeusriidan päätteeksi isot oikeudenkäyntikulukorvaukset Asemakadun hotellikiinteistössä vuokralaisena olleelta yritykseltä. Sama yhtiö on vaatimassa kiinteistössä seuraavana vuokralaisena ollutta yritystä konkurssiin. Yrittäjäkaupungin mainetta kuritetaan nyt kovalla kädellä.

Kommentoi

Hae sivuilta