Julkaistu 

Pääkirjoitus: Yrityksissä on hyvä nähdä myös lähelle

Outokummun, Polvijärven ja Liperin yrittäjät juhlivat viikonvaihteessa perinteeksi muotoutuneessa kolmen kunnan yhteisessä juhlassa. Juhlassa jaettiin jälleen myös vuoden yrittäjien -tunnustukset. Outokummussa ja Polvijärvellä tunnustukset saivat vaate- ja sisustusliike Heli’e ja Polvijärvellä Metsäkoneurakointi Jouni Mertanen.

Outokummussa tai Polvijärvellä yrittäjyydelle tie ei ole helppo. Paikallinen väkimäärä ja sitä kautta myös ostovoima on vähentynyt. Yrittäjyydelle on luotu näin tarpeettoman suuri kynnys, vaikka vuosikymmeniä toimineita yrityksiä on kumpikin paikkakunta täynnä. 

Lopulta pienen paikkakunnan etu on se, että yritys ja yrittäjyys myös huoataan. Isommilla paikkakunnilla vaikeuksia voivat tuoda niin kovempi kilpailu kuin hukkuminen massaan, josta ei voi erottua edes hyvällä palvelulla tai parhaalla mahdollisella laadulla.

Pienen paikkakunnan tunnettuusharhaan ei voida silti sortua. Jos edellinen sukupolvi tai ikänsä paikkakunnalla asuvat naapurit ovat palvelut löytäneetkin, niin miten tieto tavoittaa paikkakunnalle muuttaneet tai vapaa-ajan asujat? Osa ostovuodosta isommille paikkakunnille tai verkkoon on aiheutettu pienilläkin paikkakunnilla itse. Palveluista kertomisen ja markkinoinnin tarve eivät ole hävinneet mihinkään, vaikka informaatio sirpaloituu aina viidakkorummuista ja lehti-ilmoittelusta kännykkäsovelluksiin.

Lähellä olevaa ja tuttua palvelua on helppo käyttää. Siksi myös Outokummun Seutu on viime vuosina tuonut Yritystä! -juttusarjan kautta tietoa myös pitkän linjan yritysten kuulumisista, uusien toimijoiden esittelyn lisäksi.

Kommentoi

Hae sivuilta