Julkaistu 

Pääkirjoitus: Paljon uutta vain huomaamista vailla

Moni itsestään selväkin asia vaatii huomaamista ja ääneen sanomista! Näin voi tiivistää erityisesti ikäihmisille suunnatun sisäliikuntamahdollisuuden syntyä Outokumpuun. Lea Nordbäckin toive talvikauden sisäkävelystä toteutui viime viikolla ja palvelee nyt muitakin esimerkiksi liukkautta tai pakkasta pelkääviä urheilutalolla.

Yksinkertainen ja nykyisiä tiloja hyödyntävä ratkaisu ei vaatinut suuria investointeja tai ponnistuksia. Ääneen se piti kuitenkin sanoa ja intoa sekä kehittämishalua löytyä muiltakin.

Tämän idean toteutuminen käytännössä antaa hyvän muistutuksen siinä, että kaikkea ei tarvitse hankkia suurilla euroilla. Nykyiset viestintämahdollisuudet ja tietokanavat pitävät taas huolen, että ajatuksensa voi kertoa eteenpäin.

Vielä enemmän tarvitaan rohkeutta ajatella, miten valmista voidaan hyödyntää tai jo tehdystä tehdä monipuolisempaa.

Toinen esimerkki löytyy tuoreeltaan Outokummun kaupungin hyvinvointilautakunnasta, joka laski kaupungista jo valmiiksi löytyvien yleisten portaiden määrän vastauksena kuntoportaita toivoneeseen aloitteeseen. Kuudet erilaiset portaat löytyivät etsinnässä valmiina. Kaikki eivät ole aivan näppärästi saavutettavia, mutta uusille, varta vasten rakennetuille portaille ei näin lautakunnan mukaan ole tarvetta.

Outokummun ja Polvijärven kohdalla ihmisiä on monessa käänteissä rohkaistu kertomaan omia ideoita palvelujen kehittämisestä. Linkki toimii silti vain, jos palaute ja ideat osataan kertoa suoraan. Liikaa asioita supistaan, jupistaan ja vähätellään omissa piireissä. Se, jos mikä toteuttaa lopulta ajatusta, ettei meillä ole täällä yhtään mitään.

Kommentoi

Hae sivuilta