Julkaistu 

Pääkirjoitus: Vanhusten osalta pitkäjänteiset ratkaisut

Mittavista yhteistoimintaneuvotteluista viime viikolla tuloksia kertonut Siun sote aikoo tehdä muutoksia Outokummussa vanhusten asumispalveluissa.

Vaikka suoraan tiloja ei olekaan vielä osoitettu, niin katseet on käännetty joko Kuusjärvellä tyhjillään olevaan vuonna 2016 valmistuneeseen palvelutaloon tai Attendon suunnitelmiin entisen Kummun koulun tontilla. Sikäli Kuusjärvi näyttää oletetummalta ratkaisulta, koska Attendon Outokummun suunnitelmille ei ole puoleentoista vuoteen tapahtunut mitään ja uusi palvelutalo vaatisi ensitöikseen vanhan koulun purkamisen.

Vanhusten hoidossa tarvitaan nyt pitkäjänteinen ratkaisu ja nykyaikaisten tilojen hakeminen on järkevää. Ratkaisu on turvaamassa vanhusten palvelut lähipalveluna, kun Jokipohjassa sijaitsevat nykytilat ovat lähivuosina vähintään remontin tarpeessa. Vanhasta ei silti saada välttämättä nykyaikaista rakennusten omien rajoitteiden takia.

Tilakysymykset koskevat myös Polvijärveä. Kunta suunnittelee hakevansa poikkeuslupaa uuden vanhusten asumisyksikön rakentamiseen juuri Siun soten palveluita varten. Nykyiset tilat Turvalassa ovat odottaneet isompaa remonttia jo pitkään, mutta kunta hakee järkevää ja pitkäjänteisempää ratkaisua nykyaikaisten tilojen kautta. Myös uusien tilojen mitoittaminen oikeaan tarpeeseen säästää lopulta myös Siun soten rahoja, kun vuokraa ei makseta hukkaneliöistä.

Kommentoi

Hae sivuilta