Julkaistu 

Pääkirjoitus: Yrityksillä vahvaa halua kehittää

Pohjois-Karjalan ely-keskus rahoitti viime vuonna Outokummun ja Polvijärven yritysten kehittämishankkeita lähes 3,3 miljoonalla eurolla. Euromääräisesti suurimpien yritysten kehittämisavustuksien saajat ovat tuttuja nimiä alueen teollisuudesta. Yritysten omien investointien tukemiseksi saaduista avustuksista peräti kolme euromääräisesti suurinta tuli Outokumpuun.

Outokummun ja Polvijärven yrityksille myönnetty yli kolmen miljoonan potti on merkittävä, sillä esimerkiksi naapurikuntia kuntaliitoksilla nielaisseen jätti-Joensuun alueelle tukea myönnettiin yhteensä hieman alle kymmenen miljoonaa euroa ja ne  jakautuvat peräti yli 50 yritykselle. Koko maakuntaankin summa on yhteensä vain hieman yli 23 miljoonaa euroa.

Yrityskohtaisestikin iso kehittämispotti kertoo, että halu toiminnan kehittämiseen on olemassa vahvana outokumpulais- ja polvijärveläisyrityksissä. Näin siitäkin huolimatta, että muutoin valtakunnallisesti yritysbarometrit ovat kertoneet jo viime vuonna epävarmuuden lisääntymisestä.
Aluetaloudellisesti summa on myös hyvin merkittävä. Yritysten katse on investointeja tehdessä aina tulevaisuudessa. Se tarkoittaa halua menestyä, ja myös lisää työtä ja työpaikkoja. Useat yrityksistä ovat omilla aloillaan vähintään maakuntatasolla veturiroolissa. Halu kehittää yrityksiä juuri Outokummussa ja Polvijärvellä kertoo myönteistä viestiä myös siitä, että juuret ovat edelleen tukevasti täällä.

Yritykset ovat investointien rahoituksen haun yhteydessä ilmoittaneet, että Outokumpuun ja Polvijärvelle syntyy investointien myötä yli 70 uutta työpaikkaa. Julkista avustusrahaa saaneissa yrityksissä työllistämislupaukset eivät saa unohtua.

Kommentoi

Hae sivuilta