Julkaistu 

Pääkirjoitus: Osallisuusviikko ottanut paikkansa

Outokummussa järjestetty Osallisuusviikko kokosi selvästi yli kolmasosan kaupunkilaisista mukaan tapahtumiinsa. Nyt toista kertaa pidetty tapahtumaviikko näyttääkin ottaneen paikkansa yhdistysten ja toimijoiden käyntikorttina.

Tapahtumaviikko kokosi arviolta yli 2 500 henkilöä mukaan erilaisiin rientoihin pitkin viikkoa. Eriteemaiset päivät tarjosivat jokaiselle jotakin.

Tapahtumalle on sijaa talviajalla, kun muun muassa yhdistysten toimintakaudet ovat täydessä vauhdissa ja esimerkiksi kesälomat eivät sotke järjestelyjä. Mittava toimijajoukko viikon tapahtumissa kertoo, että mahdollisuuksia on edelleen vaikka mihin. Yhdessä tekemällä saadaan aikaan paljon.

Mallia yhteen kokoavasta viikosta on lupa ottaa myös muualla. Yhteisöllisyyden halu ei ole kadonnut mihinkään, vaikka varsinkin kärjekkäiden yhteiskunnallisten aiheiden ympärillä ihmisten tunnutaan haluavan tehdä toisiinsa pesäeroa mielipiteiden takia. Tosi asiallisesti yhteisöön kuulumisen ja sen toimintaan vaikuttamisen tunnetta tarvitaan  juuri tällaisena aikana enemmän kuin koskaan.

Ihmisten yhteen kokoontumisesta ja ajatusten vaihtamisesta syntyy lopulta aina hyvää. Kun samaan aikaan Outokummussa haastetaan ihmisiä tekemään entistäkin enemmän yhteiseksi hyväksi, niin Osallisuusviikon kaltaiset tapahtumat ovat yksi lujittava tekijä.

Kommentoi

Hae sivuilta