Julkaistu 

Pääkirjoitus: Arki muuttui, elämä jatkuu

Viime viikot ovat olleet uuteen arkeen totuttelemista ja myös hämmästelyä, miten nopeasti kaikki on muuttunut. Kahdessa viikossa koronavirus on tullut käytännössä jokaisen arkeen. Muutama kuukausi sitten luimme tietoja kiinalaiskaupunkien eristämisestä. Nyt elämme itse tätä arkea.
Ja vaikka arki muuttui, niin elämä jatkuu. Turvallisuus ja terveys huomioiden lupa on edelleen elää.

Outokummun Seutu haluaa Suomen paikallislehtien, Suomen Paikallismediat Oy:n sekä Paikallislehtien Päätoimittajayhdistyksen kanssa muistuttaa tärkeästä asiasta. Aloitimme viime viikolla kampanjan, jossa muistutamme paikallisten yritysten tärkeydestä. Kriisiaika vaikuttaa käytännössä jokaiseen yritykseen. Tällä hetkellä omien lähiyritysten käyttäminen on järkevä ratkaisu tilanteessa, jossa muun muassa matkustamista rajoitetaan Suomessa. Myös Suomen yrittäjät ovat samalla asialla omalla kampanjallaan muistuttaen pienten yritysten ahdingosta tilanteessa, jossa asiakaskunta hävisi pahimmillaan yhdessä yössä.

Outokummun Seudun ilmestyminen halutaan turvata tässä tilanteessa, jossa tiedolle on valtava tarve. Paikallinen tieto ei ole vain viranomaistietoa. Se on myös yritysten tietoa siitä, toimiiko palvelu ja miten koronaviruksen uhka on otettu toiminnassa huomioon. Ovelta ovelle ihmiset eivät juuri nyt lähde kiertämään palvelua etsiessään. Siksi yritysten on hyvä muistaa kertoa omista muutoksistaan lähellä oleville asiakkaille. Moni palvelu toimii ennallaan tai jopa uudella tavalla tartuntoja ehkäistäkseen. Kotiinkuljetukset tai sopimuksesta tapahtuva palvelu ovat esimerkkejä tästä. Myös perheen auton huollolle voi olla nyt erinomainen aika etätöiden takia. Väenpaljoutta tai ruuhkia ei välttämättä moniin yrityksiin enää synny, kun asiointiajatkin porrastuvat luonnostaan.

Kommentoi

Hae sivuilta