Julkaistu 

Pääkirjoitus: Hankepatti pystyttävä purkamaan

Outokummun urheilutalon peruskorjaus jää erikoiseen tilanteeseen. Tilat on suljettu valtioneuvoston antaman linjauksen mukaan yleisöltä, mutta tälle keväälle kaavaillut korjaustyöt eivät pääse alkamaan. Kaupunki joutuu odottamaan opetus- ja kulttuuriministeriön päätöstä avustuksesta. Ehdot ovat vieläpä tiukat. Mikäli työt aloitetaan, avustusta ei voi saada.

Toisin sanoen nyt menetetään turhaan häiriötöntä remonttiaikaa, jonka urheilutalon sulkeminen mahdollistaisi. Viime vuonna avustuspäätökset saatiin ministeriöstä toukokuussa. Pelkona on, että koronakriisin takia päätökset eivät välttämättä ole nopeutumassa kriisitehtävien häiritessä arkea myös ministeriössä.

Tilanne on saatava järkevälle tolalle, kun samaan aikaan talous yskii maailmanlaajuisesti. Järkevät, suunnitellut hankkeet on saatava liikkeelle ilman tarpeettomia viivytyksiä. On muistettava, että taloutta elvytettiin muun muassa erilaisilla valtion tukemilla tiehankkeilla taloustaantuman tultua 2010-luvun kynnyksellä. Silloin osa hankkeista vaikutti jälkijättöisiltä tai vain elvytyksen nimissä tehdyiltä. Nyt onkin perusteltua saada oikeat hankkeet käyntiin.

Julkiset rakentamis- ja korjaushankkeet toisivat kaivattua työtä, että nyt käynnissä oleva kriisi ei suistaisi Suomen taloutta raiteiltaan jopa vuosiksi eteenpäin. Samalla hankkeet toisivat kaivattua tulevaisuuskuvaa siitä, että maailma ei ole pysähtymässä viruksen edessä.

Outokummussa korjausten nopea aloittaminen tarkoittaisi, että urheilutalon käyttäjille häiriö jäisi lopulta pienimmäksi mahdolliseksi. Pahimmillaan remontin aloitus venyy vielä kuukausilla ja tällöin häiriö kantaa vielä ensi syksyn ja talvenkin salikäyttöön.

Kommentoi

Hae sivuilta