Julkaistu 

Pääkirjoitus: Yhteisö korostuu uudella tavalla

Hämmennys lienee sana joka kuvaa parhaiten edellistä kuukautta. Arkeen on tullut järeitä rajoituksia ja monelta osin tuntematon uhka. Moni itsestään selvänä pidetty asia ei olekaan ollut enää itsestään selvää!

Samalla on helppo huomata, että yhteisöllisyys on korostunut uudella tavalla. Elinpiirin rajautuessa pienemmäksi on turvallista ajatella, että tuttu yhteisö ympärillä on täsmälleen samassa tilanteessa. Jokainen tekee oman osansa kriisin yli selviämiseksi.

Outokummun Seutu haluaa osaltaan muistuttaa paikallisen yhteisön merkityksestä ja miten monta toimijaa löytyy ympäriltä. Tämän viikon lehdestä ensimmäistä kertaa löytyvä Yhdessä-kampanja nostaa esille sen tulevaisuuden uskon, joka meiltä kaikilta pitää löytyä lähiaikojen yli selviämiseen. Lukuisat yritykset, yhteisöt ja toimijat ovat mukana lehden kampanjassa ja kertovat samaa viestiä. Me selviämme tämän yli yhdessä!

Yhteisön voima näkyy muun muassa tässä hetkessä paikallisten palvelujen käyttämisenä ja sitä kautta apuna myös itselle. Kun yritykset selviävät tämän kurimuksen yli, niin palvelut ovat tarjolla meille myöhemminkin. Ostolakko tai pelkkä verkkokauppa tarkoittavat pahimmillaan sitä, että ne ovat ainoat vaihtoehdot jatkossakin kriisin jälkeen.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kuvaili jo kriisin alkumetreillä Ylen haastattelussa rajoitusten tuomaa tilannetta toiveella, että ”ottakaa fyysistä etäisyyttä, niin otetaan myös henkistä läheisyyttä.”

Yhteisön voimaksi tämä muuttuu toisten huomioimisella ja turhan vastakkainasettelun välttämisellä. Keskinäinen syyttely ikään, ohjeiden noudattamiseen, yleiseen vastuullisuuteen tai viime viikkojen tapaan jopa ihmisten kotipaikkaan katsoen on täysin turhaa. Yhdessä kriisi voitetaan tekemällä jokainen oma osamme, emme pöyristelemällä toisten toimintaa.

Kommentoi

Hae sivuilta