Julkaistu 

Pääkirjoitus: Kohta se on paljon ehompi

Viime syksynä myöhästyneet Kummunkadun korjaustyöt ovat tänä keväänä edenneet ripeästi. Ensimmäisen kuukauden aikana valmistui jo uusi liikenneympyrä Sänkinotkonkadun ja Pohjoisahonkadun risteykseen ja uutta asfalttia on saatu vielä päällystämättömille osille. Näyttääkin, että pian on jo valmista, vaikka viimeisteltävää riittänee vielä parin kuukauden ajalle.

Kummunkadun remontti on ollut valtava ponnistus tehtäväksi keskellä vilkkainta keskustaa. Jo ilman yllättäen vastaan tulleita mittavia pilaantuneiden maiden poistoja urakka olisi ollut iso. Nyt satojen maakuormien ralli lisäsi entisestään urakan vaikeutta. Isommilla paikkakunnilla vastaavia katu- ja kunnallisteknisiä töitä tehdään kortteli kerrallaan ja sitä myöten jopa vuosien aikajänteellä.

Kohta Outokummun keskustaa halkova ja historialtaan rikas pääkatu on kuitenkin entistä ehompi! Laajan korjaus- ja uudistusurakan häiriöt ja harmit jäävät toivottavasti siinä kohti taakse ja unohtuvat.

Toivoa sopii, että Kummunkadulla saadaan pidettyä vielä juhlavat avajaiset loppukesästä. Katutöistä tulleet häiriöt ovat kiristäneet välillä ihmisten hermoja, mutta lopulta tuloksesta saadaan nauttia. Oletus on, että uusi katu palvelee vuosikymmeniä tästä eteenpäin. Häiriön vähättelyyn ei silti ole varaa! Esimerkiksi Polvijärven kunta teki hienosti muistamalla henkilöstöään kevään poikkeusajan venymisestä erillisellä kakkukahvitilaisuudella. Pieni kiitos nosti tehdyn työn ja venymisen arvostusta myös ihmisten omissa mielissä. Kauan odotetun ja jokaisen Outokummun keskustassa toimivan tai asioineen arkea sotkeneen katuremontin hyvittäminen on samalla tavoin paikallaan.

Kommentoi

Hae sivuilta