Julkaistu 

Pääkirjoitus: Elvytysrahoilla avataan uusi luku

Outokumpu on merkittävällä tavalla esillä Pohjois-Karjalan maakuntaliiton investointikärkien joukossa. Investointilistalla esille nostetaan niin Hautalammen akkumineraalikaivoshanke kuin GTK Mintecin kehittäminen lähitulevaisuudessa sekä lisäksi Polvijärveä koskeva rakenteellisen muutoksen työllisyysraha. 

Euromääräisesti kehittämispotti nousee jopa yli 100 miljoonaan euroon, mikäli valtiovarainministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö tukevat kaikkia paikkakuntia koskevia hankkeita.

Täkäläisittäin valtavalta tuntuvan kehitysrahan toteutuminen edes osittainkaan ei tietenkään ole vielä kirkossa kuulutettu. Kuitenkin jo Outokumpua koskevien hankkeiden mahtuminen ministeriöille esitettävien kärkikohteiden joukkoon on valtava saavutus. Rahoitettavat hankkeet toisivat  toteutuessaan työtä ja elinvoimaa koko seudulle.
Ymmärrettävästi maakunnalliset hankkeet ovat listavaiheeseen päästäkseen saaneet näin jo valtavan maakunnallisen tuen ja tunnustuksen. Vastaavasti kilpailua kärkikohteista on käyty jopa maakuntien kesken ja tullaan käymään jatkossakin. Näin edunvalvontatyö ei suinkaan ole vielä ohi.

Investointipaketin taustalla on uusi EU-tason elvytysrahapaketti, jollaista ei ole aiemmin ollut mahdollisuutta saada maakuntiin. Tämä ymmärrettävästi lisää tuen toteutumismahdollisuuksia.
Kärkihankkeissa mukana oleva Pohjois-Karjalan liikenneyhteydet sekä niiden turvaaminen ovat tärkeitä myös Outokummun ja Polvijärven kannalta. Nyt kehittämisrahan vaatimuksen on kuuluttava paremmin kuin lentoyhteyksien puolustamisviestille näyttää käyneen.

Kommentoi

Hae sivuilta