Julkaistu 

Pääkirjoitus: Yhdistykselle ansaittua huomiota

Outokummun yrittäjät palkittiin maakunnan vuoden paikallisyhdistyksenä viime vuoden toiminnasta. Tunnustus on merkittävä, sillä toimintaa arvioitiin myös yrityksiin voimalla iskeneen koronavuoden perusteella.

Perinteikkään yhdistyksen tärkein tehtävä on yritysten edunvalvonta, mutta Outokummussa sillä on merkittävä panos myös paikkakunnan elinvoimaisuuden moottorina. Aiemmin yhdistys on tullut tunnetuksi muun muassa niin yhteisen jouluruokailun, kaupunkitapahtuma Kumpujaisten kuin joulunavausten järjestäjänä. Viime vuosina yhdistys on hakenut rooliaan ja näistä perinteistä on luovuttu. Tilalle on kuitenkin syntynyt myös uutta. Esimerkiksi viime vuonna yhdistys oli ideoinut ja toteuttamassa kauneimpien jouluikkunoiden kilpailua. Vastaavasti joulunava­­uksesta on yrittäjien jälkeen ottanut koppia matkailijayhdistys. Sen sijaan monelle paikkakunnalle yrittäjäyhdistyksen rinnalle tapahtumien mahdollistajaksi syntynyttä kaupunkikeskustayhdistystä ei ole tarvittu. Yhteistyö on löytynyt muun muassa kaupungin sekä elinkeinotyön kautta.

Yhdistyksen vireytyneelle toiminnalle on sijansa, sillä elinvoima ei synny, eikä pysy itsestään! Lisää virtaa on saanut myös naapurissa Polvijärven yrittäjäyhdistys, joten naapuriyhdistysten yhteistyölläkin saattaa olla merkittävä sija vielä muussakin kuin perinteisten yrittäjäjuhlien järjestämisessä. Vireä ja näkyvä toiminta ovat joka tapauksessa mallina siitä, että tärkeintä asiakaskuntaa eli paikallisia ihmisiä arvostetaan ja halutaan mukaan. Ehkä myös yhteisön tuki houkuttaa mukaan ja madaltaa kynnystä yrittämiseen.

Moni palvelu kaipaa paikkakunnilla jatkajaa. Outokummun sekä Polvijärven leveyksillä yritysten ja yrittäjien osalta puuttuu lähes kokonaan yksi sukupolvellinen yrittäjiä. Tilaa siis löytyy.

Kommentoi

Hae sivuilta