Julkaistu 

Pääkirjoitus: Nuoria ehdolle, nuoria uurnille

Kuntavaalit käydään jälleen huhtikuun 18:ntena päivänä. Ehdokashakemusten jättö on jo maaliskuun yhdeksäntenä.

Nuorisoalan kattojärjestö Allianssi avaa tässä kuussa vaalikoneensa nuorille äänestäjille. Nuorisoalan yhteinen kone kokoaa kohderyhmälle tärkeitä kysymyksiä yhteen osoitteeseen ja pyörii alan 28  järjestön voimin, kolmella kielellä.

Se on  tarkoitettu myös kaikenikäisille ehdokkaille. Sitäkään ei kannata sivuuttaa, jos halutaan nuoriakin vaaliuurnille.

Puolueiden ja puolueaktiivien liikkeet ovat vielä kovin loivia. Äänestäjiä on alettu vasta varovaisesti herätellä. Sosiaalisessa mediassa tosin esiintyy jo räväkkyyttäkin; eteen heitellään esimerkiksi usein kielteisiä väittämiä niin valtuutetuista asiattoman arvostelun kohteina, olemattomasta vaikuttamismahdollisuudesta kuin vaikkapa valtuustoista sisäänlämpiävinä setäkerhoina. Kyseenalaistettaviksi, totta kai.

Outokummun kaupungin ja ammattiyhdistyksen luottamustehtävissä nuorena aloittanut ja pitkän uran tehnyt Helmi Holopainenkin toisaalla tässä lehdessä korostaa, että tärkeää ei ole puolueen sijainti poliittisella kartalla vaan yhteistyö. Sillä niitä asioita saadaan aikaan. Ja siinä yhdelläkin ihmisellä on merkitystä; yhteistyö tarvitsee tekijöitä tässä tapauksessa ehdokkaita, ja äänestäjiä - myös nuoria.

Kunnanvaltuusto vastaa kunnan toiminnasta ja taloudesta sekä kunnan toimielinten toiminnan valvonnasta. Lisäksi se muun muassa käyttää kunnan taloudellista valtaa ja valitsee toimielinten jäseniä. Areena on jälleen avautumassa.

Kommentoi

Hae sivuilta