Julkaistu    |  Päivitetty 
Hanna-Leena Kunttu

Pääkirjoitus: Tekijät ja roolit vaihtuvat Outokummun Seudussa

Vain muutos on pysyvää. Näin ajatteli kreikkalainen filosofi Herakleitos jo hyvän aikaa ennen ajanlaskumme alkua. Outokummun Seudun toimituksessa ajatukseen on helppo yhtyä, sillä viimeisen vuoden aikana henkilöstömme on vaihtunut lähes kokonaan. Päätoimittaja on vaihtunut, samoin toimittaja ja mediamyyjä. Päätoimittaja vaihtuu pian uudestaan, kun siirryn uusiin työtehtäviin.

Lehden levikkialueelta en poistu, sillä uusi työni sijaitsee Polvijärvellä, missä aloitan kunnan viestintäsuunnittelijana.

Olen työskennellyt koko työurani journalistissa tehtävissä eri sanomalehtien toimituksissa, joten hyppy toisenlaisen viestinnän pariin on minulle uusi. Molemmista tehtävistä löytyy kuitenkin paljon yhtäläisyyksiä. Uskon ja toivon, että jatkossakin voin nostaa levikkialuetta positiivisesti esille, tässä tapauksessa kuitenkin vain Polvijärven osalta.

Outokummun Seudun uuden päätoimittajan rekrytointi on alkanut. Ennen kuin seuraajani nimi on selvillä, vt päätoimittajan vastuun ottaa harteilleen toimittajamme Pasi Huttunen. Lehti pysyy siis jatkossakin hyvissä käsissä, vaikka roolit ja tekijät vaihtuvat.

Lukijoille toimituskunnassamme tapahtuvat muutokset eivät saisi liiemmin näkyä. Paikallislehden tehtävänä kun on uutisoida levikkialueen – tässä tapauksessa Outokummun ja Polvijärven – ajankohtaisista uutisista, asioista ja ilmiöistä riippumatta siitä, ketkä lehteä tekevät.

Vaikka lehden tekijät ja roolit vaihtuvat, niin jatkossakin Outokummun Seudussa noudatetaan tärkeintä ohjenuoraa: laadukas ja luotettava journalismi.

Kommentoi