Julkaistu 

Pääkirjoitus: Hyvinvointialue näyttää lupaavalta

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen organisaatio on saatu sorvattua kasaan ja nyt osapuilleen tiedämme, millainen se odotettu ja vähän kammottukin hallintohimmeli on. Yhden hahmotelman hyvinvointialueen organisaatiokaaviosta löytää tämän päivän printtilehden sivulta kuusi.

Hyviä merkkejä on ilmassa hyvinvointialueen suhteen, sillä sekä hallinto-organisaation muodostamisessa että hyvinvointialueen strategian valmistelussa on puhuttu paljon avoimuuden ja demokraattisuuden puolesta sekä keskittämistä vastaan.

Aluevaltuuston ohella lautakunnat ja esimerkiksi hiljattain järjestäytynyt osallisuusvaliokunta pyrkivät varmistamaan, että maakunnan asukkaiden ääni kuuluu.

Aluehallituksen puheenjohtaja Juha Mustosen sanoin: kaiken keskittäminen Tikkamäelle ei ole järkevää. Tällä hetkellä näyttäisi esimerkiksi siltä, että röntgeniin pääsee jatkossakin Outokummussa. Sen puolesta puhuu sekä inhimillisyys että talous. Tärkeää on myös varmistaa, että terveyspalvelut säilyvät Polvijärvellä.

Hyvinvointialueen strategiapäivässä ilmapiirin kuvailtiin olleen jopa innostunut. Soteasioissa on viime aikoina ollut kovin vähän aiheita innostumiseen.

Organisaatiokaavio, toimielinten perustaminen ja kauniit puheet eivät silti vielä itsessään tuo kenellekään enempää osallisuutta tai parempaa hoivaa. Se työ on vasta alussa. Myös outokumpulaisten ja polvijärveläisten kannattaa kiinnostua seuraamaan, että mitä siellä hyvinvointialueella oikein tapahtuu. Edessä olevat isot, pitkälle tulevaisuuteen kantavat päätökset vaikuttavat meihin kaikkiin.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kommentoi

Hae sivuilta