Julkaistu 

Pääkirjoitus: Okufestin uusi tuleminen

Lauantaina juhlittu Okufest symboloi riemastuttavalla tavalla sitä, kuinka pandemioiden ja maailmanpolitiikan käänteissä ei olla palattu vanhaan vaan jonkinlaiseen uuteen normaaliin.

Tapahtumaa järjestettiin osin uusin voimin ja kuviot olivat monella tapaa uudet. Vaikuttaisi siltä, että useimmille kävijöille tapahtuma jäi mieleen alkukesän ilopilkkuna. Kehitettävääkin on. Useasta suusta kuultiin pohdintaa, että olisiko päivää syytä hiukan tiivistää. Nyt kun tapahtuma oli levitetty koko pitkälle päivälle, ei kaikkien ollut mahdolllista nauttia kaikesta kiinnostavasta ohjelmasta.

Toinen kehityskohde saattaisi olla myyntipaikkojen organisointi ja hinnoittelu. Ensi kesäksi olisi varmasti saatavissa pidemmät rivit mitä erilaisimpia myyntikojuja Kummunkadun varteen ja Ruplan tontille. Nyt ei - ilmeisesti laiterikon vuoksi - saatu edes muikkuja. Toki tapahtumassa ollut ruokatarjonta oli erinomainen, mutta kapeahko.

Lavan paikkaa saattaisi myös olla hyvä pistää mietintämyssyyn. Nyt ihmisillä näytti kestävän kohtalaisen pitkään löytää tiensä syrjässä olevalle lavalle siinä vaiheessa kun musiikki sieltä helähti soimaan.

Perinteikkään mäkiautokisan ohella vetonaulaksi muodostui katusirkusesitys Motosikai, joka kiehtoi vauvasta mummoon ja vaariin. Sopivasti vaarallisen tuntuinen ja outo show sopi kaupunkifestarin keskelle täydellisesti.

Polvijärvellä on heinäkuussa luvassa Polvijärvi-päivät, joita niitäkin varmasti odotellaan tauon jälkeen jo innolla. Mahtoiko sen järjestäjiä olla lauantaina kuikuilemassa, että kuinka hommat on naapurissa hoidettu tässä uudessa ajassa.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kommentoi

Hae sivuilta