Julkaistu 
Kari Kauppinen

Pääkirjoitus: Hienoa toimintaa yrittäjyyden alkupoluilla TILAAJILLE

4H-yrittäjänuoret tuottavat eri alojen palveluita. Tällainen yrittäjyyden muoto on hieno tapa nuorille päästä työelämän ja nimenomaan yrittäjyyden alkuun. Yhteiskunta tarvitsee yrittäjiä, jotka paitsi työllistävät itsensä, myös muita.
Yrityksiä ja yrittäjiä parjataan eri tavoin monilla tahoilla, aiheesta ja aiheetta, usein kärjistäen ja väärin ymmärtäen. Tosiasia kuitenkin on, että harva yrittäjä voi nauttia niin ruhtinaallisesta vapaa-ajasta kuin palkansaaja ja olla yhtä huoleton; palkka kun kolahtaa yleensä ajallaan. Yrittäjä on juuri se yhteiskunnan tukijalka, sillä ilman heitä ei olisi aikaa monta palkansaajaakaan.
Nuorelle yrittäjyys myös opettaa toivon mukaan sitä, että vaikka jatkaisi aikanaan työuraa työsuhteessa, niin ymmärtää, että myös palkansaajana on hyvä tehdä työtä kuin omistaisi yrityksen. Mikäli yrityksellä riittää asiakkaita, sitä paremmin riittää kaikille myös töitä. Tällainen asenne työhön ei tietenkään tarkoita talkoita ja hyväntekeväisyyttä, vaan työtä sovittujen asioiden puitteissa.
Kun on toiminut yrittäjänä ja ollut työsuhteessa, se antaa varmasti suhteellisuudentajua työelämän erilaisiin tehtäviin, myös työnjohdollisiin tehtäviin. Mitä monipuolisempi kokemus on jo varhaisella työuralla, sitä parempaa ymmärrystä voisi olettaa syntyvän. Se taas luo parempaa ilmapiiriä työpaikoilla, ja mitä paremmin töissä viihdytään, sitä tehokkaammin työ sujuu ja se on tietysti hyvä bisnekselle.

Hae sivuilta