play

Rajaseutuyhdistyksen tunnustus Outokummun kivikerholle ja Kinahmon kyläyhdistykselle

Kinahmossa riittää monenlaista menoa ja tapahtumaa. Kuva Loppiaisiltamista.

Kinahmossa riittää monenlaista menoa ja tapahtumaa. Kuva Loppiaisiltamista. Kuva: Pia Paananen

Pasi Huttunen

Niin Outokumpuun kuin Polvijärvellekin saatiin tunnustusta rajaseututyöstä. Rajaseutu ry on palkinnut vuoden 2023 rajaseututunnustuksilla Outokummun kivikerhon ja Kinahmon kyläyhdistyksen. Joensuussa Silva-metsänäyttelyssä järjestyssä tilaisuudessa painotettiin paikallista elinvoimaa ja elämänlaatua edistäneitä toimijoita.

– Hyvästä työstä on ilo kiittää Pohjois-Karjalan aikaansaavia ihmisiä ja yhdistyksiä, joiden kaikkien toiminnassa korostuvat inhimillisyys ja halua lisätä hyvän mielen määrää. Toimet Rajaseututunnustuen takan ovat erilaisia, mutta niitä yhdistää myönteisyys, pitkäjänteisyys ja voimakas kehittämisen ja tekemisen tahto, Rajaseutu ry:n toiminnanjohtaja Elina Nihtilä sanoo.

Kivikerholle myönnettyä tunnustusta perustellaan seuraavasti:

– Outokummun Kivikerho on jo yli 40 vuoden ajan lisännyt ihmisten kivi- ja mineraalitietoutta edistämällä Outokumpuun luontevasti sopivaa, kiehtovaa ja myös tiedollisesti kehittävää kiviharrastusta. Kivilajeihin ja kiven käyttömahdollisuuksiin liittyvän osaamisen välittäminen ja yhteisöllisyyden lisääminen harrastus- ja tapahtumatoiminnalla ovat arvokasta työtä. Yhdistyksen järjestämät kivimessut ovat hieno tapahtuma.

Kinahmon kyläyhdistyksen saaman tunnustuksen perustelut puolestaan kuuluvat:

– Kinahmon Kyläyhdistys tekee erittäin monipuolista, ajanmukaista ja hyvin organisoitua kotiseututyötä. Onnistunut vuorovaikutus ja yhteistyö sekä kyläläisten että sidosryhmien kanssa on saanut aikaan paljon mielenkiintoista ja kehittävää paikallista toimintaa. Aidosti kotiseudustaan ylpeä yhdistys, joka uskoo siihen, että yhdessä ja verkostoituen on mahdollista saavuttaa enemmän kuin yksin.

Kivi-, koru- ja kädentaitomessut vetävät paikalle paljon aiheesta kiinnostuneita ja satunnaisempiakin ihmettelijöitä.

Kivi-, koru- ja kädentaitomessut vetävät paikalle paljon aiheesta kiinnostuneita ja satunnaisempiakin ihmettelijöitä. Kuva: Pia Paananen

Muut tunnustuksen saaneet ovat Joensuun Kalevalaiset Naiset, Pielisen Järvipelastajat, Pälkjärven Pitäjäseura, maatalousyrittäjien hyvinvointia edistävä Jari Rouvinen Liperistä sekä kotiseutuvaikuttaja Eija Meriläinen Juuasta.

Rajaseutu-tunnustusten kohdealueet vaihtuvat vuosittain yhdistyksen toiminta-alueella. Tänä vuonna hankealueena on Pohjois-Karjala. Rajaseutu ry on myös avustanut Pohjois-Karjalassa toimivia yhdistyksiä etenkin nuorille ja ikäihmisille tarkoitetussa ja sukupolvia yhdistävässä toiminnassa.

Rajaseutu ry kertoo olevansa aatteellinen yhdistys, jonka tavoitteena on edistää suomalaisten rajakuntien hyvinvointia jakamalla apurahoja opiskelijoille, tukemalla paikallista yhdistystoimintaa ja huomioimalla kotiseutunsa elinvoimaisuutta edistäneitä toimijoita.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta