play

Polvijärvellä on edessään tiukkoja vuosia - kunnan talous silti paremmassa kunnossa kuin useimmissa verrokkikunnissa

Polvijärven valtuuston puheenjohtaja Tiina Mustonen totesi, että vaikka nurinaa välllä on, on peruspalvelut hoidettu kunnassa ansiokkaasti. Hän myös muistutti, että asioista on kyllä välillä keskustelu särmikkäästi kunnanhallituksessa vaikka valtuusto onkin vaikuttanut hyvin sopuisalta.

Polvijärven valtuuston puheenjohtaja Tiina Mustonen totesi, että vaikka nurinaa välllä on, on peruspalvelut hoidettu kunnassa ansiokkaasti. Hän myös muistutti, että asioista on kyllä välillä keskustelu särmikkäästi kunnanhallituksessa vaikka valtuusto onkin vaikuttanut hyvin sopuisalta. Kuva: Pasi Huttunen

Pasi Huttunen

Talousarvio vuodelle 2023 sekä taloussuunnitelma vuosille 2023-2025 hyväksyttiin Polvijärven valtuustossa yksimielisesti. Ensi vuoden talousarvio on noin 300 000 euroa alijäämäinen. Näkymä on silti sumea. Sote siirtyy hyvinvointialueille ja sen seurauksena kuntien verotulot tippuvat rajusti. Valtionosuudetkin vähenevät. Verotulot putoavat melkein puoleen nykyisestä, ja valtionosuudet hupenevat vajaasta 17 miljoonasta noin 3,6 miljoonaan. Polvijärvi säilyy edelleen maakunnan kepeimpänä verottajana.