play

Ilmaisia tanssiesityksiä Outokummussa

Helmi Kuisma nähdään yhtenä tanssijoista soolossaan.

Helmi Kuisma nähdään yhtenä tanssijoista soolossaan. Kuva: Kiia Laakkonen

Kari Kauppinen

Viime vuonna 25 vuotta täyttänyt Outokummun tanssinkoulutus tuo paikkakunnalle ilmaisia tanssiesityksiä helmikuussa, kun koulutuksesta tänä vuonna valmistuvat tanssijat esittävät taiteelliset soolotyönsä Teatteri Kiisulla 7.–8. helmikuuta kello 18 ja Riverian kampus Rosterilla 27.-29. helmikuuta.

Teatteri Kiisulla nähdään illan aikana viisi sooloa, joiden kokonaiskesto on noin puolitoista tuntia. Esityksiin on ilmainen sisäänpääsy.

Teatteri Kiisulla nähtävät soolotyöt käsittelevät muun muassa luonnon toimintaa ja ilmiöitä, kuten fysikaalisia olomuodonmuutoksia, liikkeen suhdetta muotoon, nopeuteen ja suuntiin tilassa sekä aikaa, ajan kokemista ja taukojen merkitystä sekä yhteisesti jaetun tilan ja yleisön merkitystä sooloteoksessa.

Tanssin soolotöiden esitykset toteutetaan Riveria Outokummun tanssin, esitys- ja teatteritekniikan, äänituotannon ja valokuvauksen koulutusten yhteistyönä. Ohjaavina opettajina toimivat Katariina Vähäkallio, Marko Salimäki, Harri Ahponen ja Pasi Räsämäki.

Opiskelijoiden teokset ovat seuraavat: Vilja Haanmäki (Odota ihan hetki), Helmi Kuisma (grey area), Vilma Tuomi (Haihtuminen), Henni Wallius (Virtauksia) ja Olga Kastemaa (Kompastuskiviä).

Juttu julkaistaan ilmaiseksi osana Uutisten viikkoa. Julkaisemme lapsia ja teinejä kiinnostavia juttuja tällä viikolla ilman maksua.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta