play

Nuori, soita tai chattaa kun on paha mieli

Emmi Simonen

Lapset ja nuoret saavat tukea ja kuuntelijan Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelimesta ja chatista myös kesäkuukausina. Koulujen suljettua ovensa, kuuluvat yhteydenotoissa vahvasti varsinkin yksinäisyys, vaikeudet perheenjäsenten kanssa sekä koulun tarjoaman arkirutiinien puuttuminen. Useiden palveluiden ja ammattilaisten kesälomaillessa jää osa nuorista ilman tukea.

MLL:n tarjoaa tukea onneksi myös kesällä. Koulutettujen vapaaehtoisten päivystäjien kanssa lapsi tai nuori voi jutella rauhassa ja luottamuksellisesti mistä tahansa askarruttavasta asiasta. Palvelu on maksuton, eikä puhelu näy puhelinlaskulla.

22.6. saakka Lasten ja nuorten puhelin (116 111) on auki arkisin klo 14–20 ja viikonloppuisin klo 17–20. Chat (nuortennetti.fi) on auki joka päivä klo 17–20.

23.6.–6.8. Lasten ja nuorten puhelin (116 111) ja chat (nuortennetti.fi) ovat avoinna joka päivä klo 17–20. Nettikirjeen voi kirjoittaa itselleen sopivana aikana osoitteessa nuortennetti.fi/kirjoita.

Elokuussa aukeaa lisäksi Nuorten tukilinja, jossa apua ja tukea tarvitsevia nuoria auttaa ammattilainen maanantaista perjantaihin kello 20–24 numerossa 116 111.

Vanhempainpuhelin

Vanhemmille suunnattu auttava, anonyymi ja maksuton puhelin-, chat- ja nettikirjepalvelu on kesätauolla 22.6.–7.8. välisenä aikana. Tauon aikana tukea vanhemmille löytyy osoitteesta mll.fi/vanhemmille.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta