play

Katso Suven avaus Outokummun Seudun verkosta

Tällaista oli Suven avauksessa vuonna 2017.

Tällaista oli Suven avauksessa vuonna 2017. Kuva: Mikko Makkonen

Kari Kauppinen

Suomen Suven avaus on vapaasti katsottavana Outokummun Seudun verkkosivuilla perjantaina 31.5. ja se myös säilyy tallenteena. Lähetys Laulurinteeltä alkaa 31.5. kello 17.55.

Suomen Suven avausta vietetään joka vuosi koulujen päättyessä Joensuun Laulurinteellä, tänä vuonna perjantaina 31.5. kello 18. Suven avaus on joensuulaisille rakas perinne ja vuonna 2017 se pääsi Unescon Elävän perinnön listalle.

Suven avauksen ohjelma koostuu perinteisesti 6 000 alakoululaisen suurkuoron esittämistä lauluista ja ohjelmassa on myös oppilaiden lukema Suomen Suven avaus, orkesterin esitys ja vierailevien artistien soolonumero.

Illan juontavat ensimmäistä kertaa oppilaat ilman opettajaa. Pestin ovat saaneet kuudesluokkalaiset Ella Hirvonen ja Janna Kettunen Karhunmäen koulusta.

Säestyksestä huolehtii Joensuun puhallinorkesteri täydennettynä Joensuun kaupunginorkesterin muusikoilla.

Vuoden 2024 ohjelma on seuraava: Suvivirsi, Lasten Karjala, Suven avaus (lukijoina Niittylahden koulun oppilaat), Joensuulle, Jumppalaulu, pää olkapää, peppu..., Pidä huolta, Eemeli ja Aleksi + suurkuoro, Eemeli ja Aleksi – soolonumero, Haitaribussi, Tanssi tyttö, laula poika, Orkesterin esitys, Pohjois-Karjala (Leevi & the Leavings), Ville ja Valle, Karjalaisten laulu

Yleisön toivotaan yhtyvän mukaan suurkuoron lauluun.

Tapahtumassa on maakunnan vierailevia kouluja, mutta nyt ei Polvijärveltä eikä Outokummusta.

Suven avaus -perinne aloitettiin vuonna 1985 Laululavan valmistuttua. Ensimmäisen kerran Laulurinteellä laulettiin Suven avauksen merkeissä 31. toukokuuta 1985.

Suven avauksessa on perinteisesti ollut mukana Joensuun puhallinorkesteri täydennettynä Joensuun kaupunginorkesterin muusikoilla.

Koronan takia tapahtuma järjestettiin virtuaalisena vuosina 2020 ja 2021.

www.outokummunseutu.fi

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta