play

Outokummussa ja Polvijärvellä enää yksi henkilö äänestämättä

Tässä se on. Ainoa jäljellä oleva äänestyskuponki.

Tässä se on. Ainoa jäljellä oleva äänestyskuponki. Kuva: Pasi Huttunen

Kari Kauppinen

Seudullamme innostuttiin eduskuntavaalien ennakkoäänestyksessä suorastaan rynnimään äänestyspisteille. Ennakkoäänien tarkastuslaskenta paljasti massiivisia virheitä ääntenlaskennassa. Kun perjantain tarkastuslaskenta ennakkoäänien osalta päättyi, Outokummun ja Polvijärven äänestysprosentti oli noussut 99,99:ään.

Huima luku tarkoittaa sitä, että kun alueellamme on 8 613 äänioikeutettua, niin vain yksi henkilö ei ole käynyt antamassa ääntään. Hän voi toteuttaa kansalaisoikeutensa varsinaisena vaalipäivänä huomenna 2.4.

Prosenttilukujen pyöristyssäännön perusteella on äkkiseltään mahdoton sanoa, kummassa kunnassa ja millä kylällä tämä äänestämätön yksilö asuu.

Varsinaisena vaalipäivänä äänestyshuoneistot ovat avoinna sekä Kummun koululla että Polvijärven Vaparilla odottamassa tuota yhtä äänestäjää. Äänestysluettelot perkaamalla tosin nähtäisiin, kuka ei ole vielä käynyt uurnilla, joten toinen huoneisto voitaisiin jättää avaamattakin. Niin ei kuitenkaan tehtäne. Kuntien vaaliviranomaiset joutuvat kuitenkin pohtimaan poikkeuksellista tilannetta ja olemaan vielä yhteydessä oikeusministeriöön siitä, mitä tilanteessa pitää tehdä.

Äänestyslukemat alueellamme ovat todellakin poikkeukselliset. Vastaavia lukemia ei tiettävästi ole kirjattu kuin vertailukelvottomissa tyrannis-despoottisissa Pohjois-Koreassa ja Neuvostoliitossa sekä Nyky-Venäjällä. Jälkimmäisten joissakin aluevaaleissa tosin lienee syntynyt jonkinmoisia laskuvirheitä, sillä paikoin äänestysprosentti on hiponut sataakahtakymmentä.

Väkeä haastatellaan lauantaina

Tilanteen erikoisuuden takia Tampereen yliopiston politiikan tutkimuksen ja sosiologian laitokset siirtyivät kokonaisuudessaan jo eilen perjantaina Outokumpuun ja Polvijärvelle tekemään kenttätutkimusta siitä, mikä on johtanut kuntaimme tässäkin asiassa olemaan maallemme kunniaksi ja saanut meidät kuntalaiset toteuttamaan esimerkillistä toimintaa vakaan kansanvallan ylläpitämiseksi.

Professorit, ylifamulantit ja ali-intendentit haastattelevat kansalaisia kahviloissa ja huoltoasemilla tänään lauantaina kello 11 alkaen.

Outokummun Seudun tavallisesti perillä olevien lähteiden mukaan yliopistoväki yöpyy Hotelli Kummussa ja aloittaa haastattelut Cafe Kummussa lauantaina jo kello 8.30 jatkaen niitä ainakin kello 11 saakka, minkä jälkeen vielä tarkemmin määrittelemättömän aikataulun mukaan he jalkautuvat eri kohteisiin.

Mikäli epäilee, että kertaalleen virheellisesti lasketuissa ennakkoäänissä on korjauslaskenta pielessä, asian voi selvittää 2.4. virallisella äänestyspisteellä mainitsemalla, ettei tosiaankaan ole vielä äänestänyt.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta